VEŘEJNÉ ZAKÁZKY V ROCE 2024

event_img
Začátek:19.8.2024
Stav:Lze se přihlásit
Variabilní symbol:2408203
Místo konání:On-line
Lektor:Mgr. Pavel Herman
Cena:0 Kč
Dotovaná cena pro veřejnou správu a neziskové organizace:0 Kč

Místo konání

On-line seminář,  živý přenos.

Účastníci den před seminářem obdrží materiál k semináři.

JAK BUDE SEMINÁŘ PROBÍHAT:
- On-line školení proběhne přes aplikaci ZOOM.
- Připojení je velmi jednoduché, den před školením (nejpozději do večera) vám zašleme návod na připojení a přístupové údaje.

ZÁKAZNICKÁ LINKA: 

O lektorovi

Mgr. Pavel Herman - uznávaný a vyhledávaný odborník, specializuje se na právo zadávání veřejných zakázek. V současnosti působí v advokátní kanceláři MT Legal s.r.o., která poskytuje vysoce odborné právní služby zejména v oblasti veřejných zakázek a veřejného investování. Podílel se na přípravě i projednávání zákona o zadávání veřejných zakázek i jeho prováděcích předpisů. Věnuje se rovněž přednáškové a publikační činnosti v této oblasti. Více o lektorovi Je absolventem Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně; Působil dvanáct let na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, kde se mimo jiné prováděl přezkum zákonnosti postupu zadavatelů veřejných zakázek. Devět let pracoval také jako poradce na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, kde se zabýval legislativní a metodickou činností v oblasti veřejného investování; V rámci legislativní činnosti se významně podílel na přípravě právních norem v oblasti veřejného investování, zejména na projednávání zákona o zadávání veřejných zakázek; účastnil se rovněž vyjednávání aktuální generace evropských zadávacích směrnic; Věnuje se publikační činnosti, je spoluautorem Komentáře k zákonu o zadávání veřejných zakázek vydaného nakladatelstvím Čeněk; Dlouhodobě přednáší témata spojená se zadáváním veřejných zakázek.

Vysoce aktuální seminář se spolutvůrcem novely zákona o zadávání veřejných zakázek.

 

 

 

Co se naučíte

Seminář zadávání veřejných zakázek v roce 2024 dle právní úpravy v zákoně č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů, reaguje nejen na výklad postupů a institutů v zákoně, ale rovněž i na aktuální rozhodovací praxi a další výkladové otázkyr, které se vyskytují již v souvislosti s realizací zadávacích řízení dle této právní úpravy.

Podrobně se seznámíte s obsahem prováděcích vyhlášek a nařízení vlády, které blíže rozvádějí úpravu některých ustanovení zákona o zadávání veřejných zakázek po jeho novelizacích.

Přidaná hodnota: Získáte aktuální výkladová stanoviska.

 

 

Proč je dobré se zúčastnit

Málokterá legislativa je tak bedlivě sledovaná jako veřejné zakázky. V nedávném období přibyly nové povinnosti a postupy, kterým je potřeba se rychle přizpůsobovat.

Nová právní úprava zadávání veřejných zakázek, která vychází z nově přijatých evropských zadávacích směrnic, v plném rozsahu nahradila stávající zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, jakož i zákon č. 139/2006 Sb., koncesní zákon.

Rychlé legislativní změny významně dopadají na zavedené postupy jak zadavatelů tak dodavatelů a nutí je vše podrobit důsledné revizi, navíc často bez dostatečného prostoru na přípravu. V rámci semináře vám poskytneme souhrnné informace o všech změnách, které nastaly i o těch, které nastanou.

Na semináři si posvítíme na vše nové, co přinesly novelizace zákona o zadávání veřejných zakázek. 

Seminář vede uznávaný odborník v oblasti VZ a spolutvůrce novely Mgr. Pavel Herman.

POZOR! Rizikové změny a co se chystá.

  • Na semináři se zaměříme na vše nové, co přinesly legislativní změny od 1.1. 2024.

Časový harmonogram

Online seminář, živé vysílání.

08.30-09.00 Přihlášení účastníků.
09.00-13.00 Odborný program. 

 

 

 

 

 

 

 

Osnova

Účastníci budou seznámeni s obsahem prováděcích předpisů k zákonu o zadávání veřejných zakázek, a to zejména s předpisy týkajícími se uveřejňování a elektronických nástrojů a vyhláškou o stanovení rozsahu dokumentace veřejné zakázky na stavební práce. Dále budou představena důležitá metodická stanoviska MMR ČR, ÚOHS a dalších orgánů k problematice veřejných zakázek, např. stanoviska týkající se změn závazků se smluv na veřejné zakázky, zjišťování skutečného majitele či nákupů potravin. Předmětem online semináře budou také zkušenosti se změnami provedenými novelizací č. 166/2024 Sb. a jejich dopadem na postup zadavatele a dodavatelů, zejména v souvislosti s prokazováním a posuzováním kvalifikace či s podáváním a vyřizováním námitek.

1. tematický blok 

V rámci tohoto bloku budou probírány jednotlivé instituty se zaměřením na poslední legislativní změny a na výkladové a aplikační problémy; vše je řazeno do logicky uspořádaných tematických bloků.

2. tematický blok - konzultační

Posluchači si budou moci ověřit své názory a obdržet odpovědi, resp. názory lektora na dotazované okruhy problémů. Dotazy pro tento blok je možné zasílat už před konáním semináře.

 

Pro koho je kurz vhodný

Seminář je určen jak pro zadavatele veřejných zakázek, tak i pro dodavatele účastnících se zadávacích řízení, kteří chtějí prohloubit své praktické znalosti při aplikaci nové právní úpravy:

  • zadavatelům, dodavatelům, uchazečům i zájemcům o veřejné zakázky (vedoucím pracovníkům podniků, majitelům a jednatelům malých a středních firem, zástupcům státní správy),
  • úředníkům územních samosprávných celků, kteří se zabývají výkony správních činností (zaměstnancům krajských úřadů, magistrátů, úřadů městských obvodů nebo městských částí, referentům odborů správy majetku, zaměstnancům investičních, správních odborů).

 

Přihlásit se

PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘ

Informace k přihlašování na semináře:

  • Přihlášky jsou přijímány pouze elektronicky.
  • Po vyplnění a odeslání elektronického přihlašovacího formuláře obdrží účastník e-mailem potvrzující automatickou odpověď o registraci.
  • V případě volby platby převodem, slouží tato automatická odpověď jako podklad pro realizaci úhrady účastnického poplatku. Zálohovou fakturu zasíláme pouze na vyžádání!
  • V případě, že Vám nebyl potvrzující e-mail doručen, prosím kontaktujte nás na tel.č. 725 993 812 nebo e-mailem na [email protected] a my úspěšné přijetí vaši přihlášky ověříme.
Informace k platbě:
  • Platbu prosím poukazujte na účet č. 2701704253/2010 vedený u Fio Banky, pod variabilním symbolem objednaného vzdělávacího semináře.
  • Vyúčtovací daňový doklad obdrží účastník v den konání semináře.


Fakturační údaje

Organizace:

Ulice:

Město:

PSČ:

IČO:

DIČ:

Číslo účtu:

Veřejná správa/NGO:
Dotovanou cenu uplatníte kliknutím do tohoto pole:

Kontaktní osoba

Jméno:

Příjmení:

Telefon:

E-mail:

Slevový kód:

Způsob platby:
PřevodemHotově

Poznámka:

Smluvní podmínky:
Souhlasím se smluvními podmínkami

Seznam účastníků

TitulJménoPříjmeníDatum narozeníMísto narozeníFunkceMobil