XVIII. NÁRODNÍ SNĚM REGIONŮ SOUDRŽNOSTI ČR

event_img
Začátek:14.8.2024
Konec:15.8.2022
Stav:Lze se přihlásit
Variabilní symbol:14082024
Místo konání:Krumlovský mlýn a Hotel Růže, ČESKÝ KRUMLOV
Lektor:Kombinace několika přednášejících
Cena:0 Kč
Dotovaná cena pro veřejnou správu a neziskové organizace:0 Kč

Místo konání

Zvýhodněná cena 3 590,- (pro města, obce, kraje a neziskový sektor) platí do 25. 7. 2024.

!!! Od 25.7.2024 je cena 3 990,- Kč !!!

14.8.2024 Sraz účastníků u společného oběda (není zahrnut v konferenčním poplatku).

Platí pro zájemce o doprovodný program.

Krumlovský mlýn, Široká 80, Český Krumlov;  http://krumlovskymlyn.cz/restaurace/

Volitelné eventy (nutno objednat a uhradit samostatně) o které máte zájem uveďte do poznámky při registraci a vystavíme Vám na ně fakturu.

  • Oběd:                                                                                        450,- Kč
  • Zámek Český Krumlov:                                                           320,- Kč
  • Další v přípravě.
  • Otáčivé hlediště „Divotvorný hrnec“:                                  1 950,- Kč

15.8. 2024 Konferenční program.

Hotel Růže, Horní 154, Český Krumlov, https://www.hotelruze.cz/

Kontaktní osoba  organizátora konference na místě konání konference dne 14.8. 2024 a 15.8.2024:
Michaela Varyšová
tel.: 
 +420 725 162 297

Ubytování si účastníci potvrzují a hradí sami.

Rezervace v Hotelu Růže je platná do vyčerpání kapacity.

Potvrdit je potřeba u sales managera: Martin Fridrich; M: +420 601 569 240;  [email protected]

Horká linka pondělí - pátek od 10.00 do 13.00 hod.

+420 725 993 812

  • kontakt pro ověření přijetí přihlášky na "sněm"
  • další dotazy ohledně ubytování, organizace a fakturace

E-mail: [email protected]

 

 

 

 

O lektorovi

Naši přednášející jsou experti na slovo vzatí. Všichni pracují ve svém oboru.

...poznejte s námi šance rozvoje svého regionu...

Celorepublikové rokování představitelů měst, obcí, krajů, sdružení obcí, místních akčních skupin a regionů, které se schází jednou za rok.

XVIII. ročník charismatického sněmu a Genius Loci Českého Krumlova.

Ve znamení blížících se voleb do zastupitelstev krajů ČR.

Novelizace a změny zákonů a další ožehavé problematiky roku 2024.

Trable obcí pod palbou otázek: Stěžejním rámcem odborného programu Sněmu je strategická diskuse, která napomáhá  intenzivní a praktické výměně názorů k aktuálním problémům, umožní diskutovat klíčové otázky, které mohou představitelé veřejné správy využít pro rozvoj samospráv a výkon dobré správy. Následně pak mohou svá konsensuální stanoviska prosazovat při hájení zájmů samospráv.

 

 

 

Co se naučíte

ZAŘAĎTE SE MEZI AKTÉRY S VLIVEM A VIZÍ.

Pokládáme si za čest pomáhat Vám všem, kterým leží na srdci ekonomický, hospodářský, kulturní a sociální rozvoj regionů ČR a jejich dobrá správa. Orientace a zaměření sněmu je na hledání potenciálu pro rozvoj měst a obcí, regionální politiku, ekonomickou prosperitu a sociální soudržnost v regionech. Cílem sněmu je spojit aktéry s vlivem a vizí toho, jak by se mohla národní regionální politika vyvíjet.

V tomto okamžiku máme tu čest předložit Vám aktuální harmonogram, a těšíme se, že naše pozvání přijmete a společně vytvoříme důstojnou a příjemnou atmosféru letošnímu sněmu. Očekáváme účast významných a důležitých hostů, kteří vystoupí se svými příspěvky a podněty. 

ZÁMĚR:

Každoročně pořádáme Národní sněm regionů soudržnosti v Českém Krumlově. Tematické zaměření je na oblast aktuální legislativy, přípravy voleb do zastupitelstev krajů 2024, managementu regionálního rozvoje, municipálního marketingu, cestovního ruchu a využití potenciálu kultury jako významného rozvojového faktoru. Přednášející budou prezentovat nejen teoretická východiska a návrhy řešení, ale i příklady dobré praxe ve vybraných odborných tématech.  Důležitou součástí je otevřená diskuze, která Vám může pomoci nalézt konkrétní řešení.

EVENTY : Připravili jsme pro Vás nejen nabitý konferenční program, ale také možnost poznat něco z kulturního života z historického města a památky UNESCO. Eventy, které Vám nabízíme jsou volitelné a můžete si rezervovat všechny, nebo jen ty, které Vás nejvíc osloví.

Oběd v Krumlovském mlýně.

Bývalý poddanský mlýn "pod hradem" patří k nejstarším budovám v Českém Krumlově. Je o něm zmínka již v listině (základním privilegiu města) Petra I. z Rožmberka z roku 1347. Parcela č. p. 80 je výslovně vedena jako zastavěná roku 1514. Roku 1596 se Petr Vok z Rožmberka vzdal poddanského platu ve prospěch obce. Tímto se stal mlýn městským. Následovala velká přestavba v letech 1608 - 1611. Prvním městským mlynářem byl Mates Schemerle. Jako první emfyteutický majitel (majitel, který se dělí o vlastnictví spolu s vrchností a pánem pozemku) nastoupil roku 1782 mlynář Antonín Postel. Tehdy byl dnešní objekt č. p. 80 oddělen od č. p. 82 a dalších budov na Ostrově. K mlýnu v té době patřil také jez. Po roce 1850 byl mlýn v soukromém vlastnictví.

Hrad a zámek v Českém Krumlově.

Státní hrad a zámek Český Krumlov patří svou architektonickou úrovní, kulturní tradicí i rozlohou mezi nejvýznamnější památky středoevropské oblasti. V původní půdorysné dispozici, hmotové skladbě, interiérové instalaci i architektonickém detailu je dochován stavební vývoj od 14. do 19. století. Prohlídka původních historických zámeckých interiérů z doby renesance a baroka. Součástí prohlídkové trasy je mimo jiné zámecká kaple sv. Jiří, eggenberský sál se "zlatým" kočárem a proslulý rokokový maškarní sál.

Další v přípravě.

Otáčivé hlediště v zámeckém parku.

Otáčivé hlediště Český Krumlov je originálně řešené hlediště přírodního plenérového divadla, umístěné v zahradě českokrumlovského zámku. Jeho historie sahá do roku 1958, kdy je prosadil v Čechách naturalizovaný scénograf lotyšského původu Joan Brehms (1907–1995) společně s tehdejším režisérem Jihočeského divadla Ottou Haasem. Princip otáčivého hlediště, zasazeného do po staletí vytvářeného zámeckého lesoparku s rokokovým zámečkem Bellarie, je velikou předností, kterou nemají k dispozici ani jiné slavnější venkovní scény v zahraničí, jakými jsou například jezerní jeviště v Bregenzu, aréna ve Veroně či středomořské amfiteátry. Jevištní plocha je tvořena rozlehlým parkem, který umožňuje využívat ojedinělost nádherné scenérie zámecké zahrady, která vytváří pro divadelní příběhy jedinečnou atmosféru. V případě hudební produkce – tedy převážně operních a baletních představení – je spojení hudby, tance a okolní přírody mimořádným uměleckým zážitkem.

Čekají Vás krásné časy v úžasném městě, jehož genius loci Vás ohromí.

 

 

 

Proč je dobré se zúčastnit

Obce a města jsou základem našeho státu.

Celorepublikové rokování představitelů měst, obcí, krajů, sdružení obcí, místních akčních skupin a regionů, které se schází jednou za rok.

Ve znamení blížících se voleb do zastupitelstev krajů ČR.

Novelizace a změny zákonů a další ožehavé problematiky roku 2024.

Být připraven je nejdůležitější předpoklad úspěchu. Henry Ford

Práce zastupitele není povinnost, ale dar.

Sněm je neocenitelnou „platformou“ pro vrcholné představitele obcí, kterým napomáhá naplňovat zákonné povinnosti a zároveň dosáhnout očekávaných představ o správě své obce. Usnadní jim snadněji proplouvat rozbouřenými vodami paragrafů zákonů a jak se úspěšně vyhnout nástrahám vyhlášek a nařízení.

...pro obce jedinečné navenek a přátelské uvnitř...

Problematika rozvoje obcí a měst je přehlíženou popelkou. Málokterá oblast života zaznamenává tak intenzivní a dlouhodobou legislativní smršť jako místní samospráva. Sotva se často nepočetný tým představitelů obce naučí aplikovat jeden právní předpis, je tento zrušen a nahrazen jiným, nebo alespoň zásadně novelizován. Přitom představitelé obcí znají situaci v místě a řeší skutečné problémy vyplývající ze života, tak aby se občanům dobře žilo. 

Proto nabízíme představitelům měst a obcí účast na celostátním sněmu, které nabízí intenzivní a praktickou výměnu názoru k aktuálním problémům, umožní diskutovat klíčové otázky, které mohou představitelé obcí využít pro dobrou správu obcí, které zastupují. Získáte praktické rady zkušených odborníků a zástupců klíčových ministerstev. Provedeme Vás základními povinnostmi dobrého představitele obce a legislativními úskalími, která Vás provázejí. Usnadníme Vám snadněji proplouvat rozbouřenými vodami paragrafů zákonů a poradíme, jak se úspěšně vyhnout nástrahám vyhlášek a nařízení.  

Trable obcí pod palbou otázek: Stěžejním rámcem odborného programu Sněmu je strategická diskuse, která napomáhá  intenzivní a praktické výměně názorů k aktuálním problémům, umožní diskutovat klíčové otázky, které mohou představitelé veřejné správy využít pro rozvoj samospráv a výkon dobré správy. Následně pak mohou svá konsensuální stanoviska prosazovat při hájení zájmů samospráv.

Otáčivé hlediště - muzikál "Divotvorný hrnec".


Co si takhle znovu říci: My si taky uděláme rodinný výlet do Štědré Doliny ve fiktivním americkém státě Missitucky, kde se odehrává nesmrtelný pohádkový příběh prvého zámořského muzikálu uvedeného u nás v Čechách? Divotvorný hrnec plný zlata, který plní tři přání, plnokrevné postavy v čele s třeboňským vodníkem Čochtanem v báječně rozehraných komediálních situacích z pera autorské dvojice Voskovec a Werich, jež spojují melodické evergreeny Burtona Lanea. 

Vyhlášený společenský večer.
Součástí "sněmu" bude samozřejmě velmi oblíbený společenský večer s živou jindřichohradeckou kapelou  "Los Filipos" a jejich Paganinim, houslovým virtuózem, rautem a tombolou.

Genius Loci místa konání.

Sněm se záměrně koná ve výstavném historickém městě Český Krumlov, které může a dovede nabídnout nejen svou krásu architektonickou a kulturní, včetně okolní přírody, do které naši předci toto sídlo zasadili, ale i současné společenské, kulturní a turistické programy a aktivity. Účastníci sněmu mohou načerpat inspiraci a nejednu zkušenost pro realizaci obdobných aktivit ve svých obcích i městech, a vytvořit tak optimální podmínky pro rozvoj lokalit, měst a obcí plošně po celé republice.  

Zájem o účast je značný, kontaktují nás další a další účastníci předchozích ročníků sněmu a těší se na letošní setkání.

Budeme rádi, když se přidáte také.

 

 

 

Časový harmonogram

14. srpna 2024 Volitelné eventy a prohlídky

(nejsou zahrnuty v konferenčním poplatku, hradí se samostatně dle Vašeho výběru).

Sraz:  Krumlovský mlýn, Široká 80, Český Krumlov

Kontaktní osoba  organizátora pro všechny eventy na místě konání  dne 14.8. 2024
Michaela Varyšová
tel.: 
 +420 725 162 297

Časový prostor

Event

Místo konání

 12.00 - 12.30

 Sraz účastníků

 

Organizační pokyny k eventu ,,oběd":

Zájemci, kteří se přihlásili na tento event, se sejdou v Restauraci ,,Krumlovský
mlýn“

Sraz účastníků je na venkovní terase Krumlovského mlýna s výhledem na zámek.

Krumlovský mlýn - venkovní terasa restaurace s výhledem na zámek

Adresa: Široká 80, Český Krumlov,

https://www.krumlovskymlyn.cz/restaurace

12.30 - 14.10

Oběd

(Oběd formou jednotného menu, nápoje si účastníci hradí sami.)

Po obědě se sejdeme ve 14:10 hod před Krumlovským mlýnem a společně se
vydáme na prohlídku Českokrumlovského zámku.(platí pro účastníky, kteří si tento event objednali)

Restaurace Krumlovský mlýn

Adresa: Široká 80, Český Krumlov

https://www.krumlovskymlyn.cz/restaurace

14.40 - 15:40

Volitelná prohlídka -  Zámek Český Krumlov

Organizační pokyny k prohlídce:

Prohlídka začíná přesně od 14:40 hod. a délka trvání je cca 55 min.

S účastníky, kteří si objednali prohlídku Zámku a oběda v Restauraci ,,Krumlovský
mlýn““ se nezúčastní, se potkáme před pokladnou na zámku nejpozději ve 14:30 hod.

Zámek Český Krumlov.

 Adresa: Zámek čp. 59, 381 01 Český Krumlov

20:00 - 22:45

Muzikál "Divotvorný hrnec“

   Otáčivé hlediště Český Krumlov
   U Zámecké zahrady 

   www.otacivehlediste.cz

 

Poznámka k harmonogramu muzikálu Divotvorný hrnec:

  • Součástí představení je Lektorský úvod, během kterého se dozvíte více informací o muzikálu a jeho vzniku.
  • Setkání  (lektorský úvod) začíná půl hodiny před začátkem představení v zámecké zahradě u Otáčivého hlediště.
  • Vstup na lektorský úvod je zahrnut v ceně vstupenky.

  

 Harmonogram představení:

  Od 20:00  hod. - lektorský výklad k muzikálu
  Místo konání: Zámecká zahrada u Otáčivého hlediště

Od  20:30 hod. – začátek představení ,,Divotvorný hrnec
Místo konání: Otáčivé hlediště Český Krumlov

--------------------------------------------------------

Organizační pokyny k představeni:

Představení Muzikál "Divotvorný hrnec" začíná přesně ve 20:30 hod, doporučuje se být na místě cca 15 minut před zahájením, po zahájení představení již není možný vstup do otáčivého hlediště. Pět minut před začátkem představení budou vstupy do hlediště uzavřeny.

Vstupenky na muzikál všem účastníkům odevzdáme až před zahájením představení.
Prosíme proto účastníky, kteří mají rezervaci vstupenky, aby se dostavili nejpozději v 19:50 hod. k hlavní pokladně divadla
(je to malý zahradní domek), kde se vyřídí odevzdání vstupenek zástupcem naší společnosti, paní Michaelou Varyšovou,  tel.:  +420 725 162 297

--------------------------------------------------------

 

15. srpna 2024 Konferenční program sněmu.

Hotel Růže, Horní 154, Český Krumlov, https://www.hotelruze.cz/

09.00 – 09.30               Prezence účastníků

09.30 – 10.00               Zahájení a úvodní slovo

10.00 – 12.30               I. blok konferenčního programu

12.30 – 13.15               Oběd

13.15 – 17.30               II. blok konferenčního programu

17.30 – 19.00               Volný program

15. srpna 2024 Sdružovací společenský večer a neformální výměna zkušeností.

(účast na společenském večeru je zahrnuta v konferenčním poplatku)

Kontaktní osoba  organizátora konference na místě konání konference dne 15.8. 2024
Michaela Varyšová
tel.: 
 +420 725 162 297

19.00-19.30

Přípitek účastníků konference.

Od 19.30

Společenský večer.

Neformální diskuse k problematikám rozvoje obcí a lokalit. Výměna praktických zkušeností účastníků sněmu.

Doprovodný program:

- raut

- živá hudba Los Filipos

- tombola

Osnova

TEMATICKÉ ZAOSTŘENÍ:

  • AKTUÁLNÍ LEGISLATIVA A CO SE CHYSTÁ.
  • VOLBY DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2024.
  • REGIONÁLNÍ ROZVOJ A VÝKON DOBRÉ SPRÁVY.
  • POTENCIÁL CESTOVNÍHO RUCHU PRO MĚSTA A OBCE.
  • KULTURA JAKO EKONOMICKÝ FENOMÉN PRO ROZVOJ OBCÍ A LOKALIT.
  • AKTUÁLNÍ DOTACE A JAK DÁL PO ROCE 2024.
  • SOCIÁLNÍ DIALOG V REGIONECH.
  • PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE A PŘEDSTAVENÍ ROZVOJOVÝCH PROJEKTŮ.

Pro koho je kurz vhodný

S KÝM SE MŮŽETE POTKAT: Naše vstřícná nabídka je směřována na starosty, místostarosty, tajemníky, zastupitele, vedoucí management měst, obcí a krajů na jedné straně, a zástupce z neziskového sektoru, soukromého sektoru, odborníky, experty, poradce a představitele akademické obce na straně druhé. Oslovujeme také investory a podnikatele a zástupce médií. Zveme rovněž další VIP představitele politického a společenského života.

Přihlásit se

PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘ

Informace k přihlašování na semináře:

  • Přihlášky jsou přijímány pouze elektronicky.
  • Po vyplnění a odeslání elektronického přihlašovacího formuláře obdrží účastník e-mailem potvrzující automatickou odpověď o registraci.
  • V případě volby platby převodem, slouží tato automatická odpověď jako podklad pro realizaci úhrady účastnického poplatku. Zálohovou fakturu zasíláme pouze na vyžádání!
  • V případě, že Vám nebyl potvrzující e-mail doručen, prosím kontaktujte nás na tel.č. 725 993 812 nebo e-mailem na [email protected] a my úspěšné přijetí vaši přihlášky ověříme.
Informace k platbě:
  • Platbu prosím poukazujte na účet č. 2701704253/2010 vedený u Fio Banky, pod variabilním symbolem objednaného vzdělávacího semináře.
  • Vyúčtovací daňový doklad obdrží účastník v den konání semináře.


Fakturační údaje

Organizace:

Ulice:

Město:

PSČ:

IČO:

DIČ:

Číslo účtu:

Veřejná správa/NGO:
Dotovanou cenu uplatníte kliknutím do tohoto pole:

Kontaktní osoba

Jméno:

Příjmení:

Telefon:

E-mail:

Slevový kód:

Způsob platby:
PřevodemHotově

Poznámka:

Smluvní podmínky:
Souhlasím se smluvními podmínkami

Seznam účastníků

TitulJménoPříjmeníDatum narozeníMísto narozeníFunkceMobil