SEBEKOUČINK A ARTETERAPIE HLÍNOU (terapeutický účinek keramické tvorby): úspěšný projekt SOUSEDÉ SPOLU V KERAMICKÉ TVORBĚ

event_img
Začátek:27.7.2024
Konec:15.8.2024
Stav:Lze se přihlásit
Variabilní symbol:2407401
Místo konání:Praha - školící centrum
Cena:4990 Kč
Dotovaná cena pro veřejnou správu a neziskové organizace:1990 Kč

Místo konání

Získali jsme ocenění úspěšného projektu „Sousedé spolu v keramické tvorbě“. 

Projekt je podpořen v rámci soutěže „Zásobník projektů - partnerství pro Prahu 10“ s finančním přispěním městské části Praha 10.“

Dotovaná cena je platná pro pro veřejnou správu, neziskovky a obyvatele Prahy 10.

________________________________________________________________________________

PRAHA  

Učebna společnosti ERC (Evropského regionálního vzdělávacího centra) z.s. 
Korunní 106 (1.patro)
101 00 Praha 10

  • Náš školící prostor se nachází v 1 patře budovy.
  • v přízemí budovy se nachází restaurace Vinohradský pivovar.
     

Jak se k nám dostanete:

  • GPS souřadnice:   50.0753014,   14.457614899999953
  • Městská doprava:  tram 10,11,16  zastávka "Orionka"

 

KONTAKT pro informace všeho druhu: 

  • kontakt pro ověření přijetí přihlášky na seminář
  • další dotazy ohledně termínu semináře a fakturace

Zákaznická linka: 
pondělí - pátek:  10.00 - 13.00



 

 

 

O lektorovi

" Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné...." 

Antoine de Saint-Exupéry

Simona Paulišinová

Transformační koučka, lektorka, arteterapeutka, spisovatelka, keramička. Koučinku a keramice zasvětila podstatnou část svého života jako umělkyně i lektor. Inspiruje druhé svým osobním přístupem, který nabyla životními zkušenostmi. Pomáhá lidem objevovat, prohlubovat a zapojovat jejich kreativitu do každodenního života.

Webové stránky koučky:  https://www.simonapaulisinova.com/workshop

Simona je transformační koučka, která vychází ze svých osobních zkušeností a vlastních postupů, které jí pomohly ve změně svého života a dovedly ji k úspěchu a spokojenosti. Pomáhá svým klientům, aby dosahovaly stejné transformace. Pomáhá především těm, kteří se cítí vyhořelí, pod ustavičným tlakem, prožívají pocity nejistoty a pociťují neustálý stres. U klientů dochází k hluboké osobní proměně, kde se transformuje a mění způsoby myšlení na zcela novou úroveň. Začnou se otevírat nové obzory, dochází k lepšímu vnímání skutečností, přichází nové a kreativnější způsoby toho, jak se dívat na svoje možnosti a příležitosti, které se v jeho životě objeví, jak je lépe rozvinout, aby přinášely životní spokojenost a naplnění. Proměňují se vztahy a interakce s druhými.  Dochází k převzetí zodpovědnost za svůj život a klient se tak stává tvůrcem, vyrovnanějším, spokojenějším a šťastnějším člověkem, který nachází vnitřní klid.

Sama vede velmi kreativní život. V roce 2011 spolu s manželem zrekonstruovali mlýn na Okoři přímo pod hradem, kde si už tehdy založila keramickou dílnu, kde vytvářela sošky. Protože miluje umění a historii, začala tam pořádat Salony, což byly koncerty, autorská čtení, přednášky o dějinách umění nebo charitativní akce. Díky tomu se poznala s inspirujícími osobnostmi, kteří ji velmi ovlivnili. Ať to byli spisovatelé Kateřina Tučková, Otomar Dvořák nebo Václav Vokolek a také skvělý skladatel Petr Hapka nebo sexuolog Radim Uzel. Začala si tak nevědomky prohlubovat svou kreativitu. Byl to krásný život. Ale nic netrvalo věčně. Rok 2016 byl katastrofický, nedařilo se ekonomicky a byli s manželem nuceni mlýn prodat. V té době našla útěchu v tvorbě. Sochala, malovala, začala psát knihu. Díky své kreativitě tuto nepřízeň překonala a také díky ní zažívala pocit flow, i když byla na dně. Přestala se bát změn a dokázala najít řešení i v situacích, které se zdály být na první pohled neřešitelné. Začala žít nový život. Dopsala a vydala knihu „Člověk nemůže mít všechno“, která je z velké části autobiografická. Začala studovat Arteterapii a Koučink. Svou tvorbu posunula ještě dál za její hranice, tím že pomáhá ostatním nacházet také jejich kreativitu a pečovat o ni. Kromě kreativity jí v životě hodně pomáhá cestování. Díky němu získává nadhled, a tak se může dívat na své problémy s větším odstupem, nepropadat stresu a panice, vidět více řešení. Články z jejích cest zveřejňuje na svém blogu.

Řídí se krédem, že pokud člověk přijme, že životní krize přicházejí proto, aby se z nich poučil a posunul se ve svém životě dál, přestane se bát. Naopak změny ve svém životě vítá.

 

 

 

Co se naučíte

Skrze cílený sebekoučink a arteterapii hlínou získáte odvahu nalézat nové způsoby řešení ve svém životě.

Obnovíte své přirozené dispozice být kreativní, spontánní, komunikativní bytostí chápající život v souvislostech a smysluplně život prožívat.

Chcete se posunout dál, přemýšlíte o tom, děláte i nějaké kroky, ale... nejde to?

Ale ano - jde to!

Jen když najdete odvahu a změníte pohled sám na sebe, začnou se dít věci.

Jako když vypustíte roky uvězněného džina z láhve…

Budete tvořit keramiku (sošku - svého avatara), který je zrcadlem vnitřního světa a kde spatříte přesně to, co v danou chvíli potřebujete vidět i vědět. Na vše se podíváte s nadhledem, takže i obtížnější situace se vás nemusí tolik emočně dotýkat a vy budete lépe schopni hledat efektivní řešení a případnou změnu v úhlu pohledu. 

V každém z nás jsou v různé míře skryté tvořivé síly, při jejichž uvolnění dochází k pozitivním změnám v lidské psychice.

Během intenzivního workshopu se Vám podaří:

  • zbavit se strachu a odstartovat změnu, 
  • dosáhnout harmonie sám se sebou a se svým okolím,
  • najít si vlastní cestu,
  • naučit se kroky, jak zvládat své cíle.

Skvělá mentorka Vám předvede metody a techniky práce s mozkem pomocí keramické tvorby, které si rovnou vyzkoušíte. Ukáže Vám, jak se můžete spolehlivě zbavit strachů a zranění z minulosti. Uvidíte způsoby, jak si můžete zvýšit sebevědomí a sebehodnotu. A taky jak se sebou pracovat. Plus sestavíte si plán, jak zvládat své cíle.

Co seminářem získáte nejvíc?

Skvělý pocit, že pracujete sám na sobě a autentický recept sobě na míru pro okamžité řešení svého aktuálního problému (jakéhokoli druhu). Odteď budete mít vždy při sobě mocnou pomůcku, kterou můžete použít každý den.

Využijte nevšední a jedinečnou moc arteterapie v sebekoučinku.

Pro svůj rozvoj, pro svou sebedůvěru, provždy.

 

 

 

Proč je dobré se zúčastnit

Keramická tvorba je nástrojem sebepoznání.

Skrze cílený sebekoučink a arteterapii hlínou získáte odvahu nalézat nové způsoby řešení ve svém životě. Obnovíte své přirozené dispozice být kreativní, spontánní, komunikativní bytostí chápající život v souvislostech a smysluplně život prožívat.

Potenciál workshopu spočívá v terapeutickém účinku keramické tvorby, která ruku v ruce s koučinkem působí preventivně ve smyslu naplňování základní lidské potřeby, a to potřeby tvořit. Tvořivý proces ventiluje emoce, čímž umožňuje vnitřní očištění a naplnění. Uspokojení tvořivé potřeby člověka je zároveň aktem mentální hygieny, uvolněním tenze, prevence destruktivního chování a zmírnění psychické zátěže.

Poměr sil mezi PODVĚDOMÍM A VĚDOMÍM je neuvěřitelných 95 : 5!

Co to znamená?

Znamená to, že naše Podvědomí má neuvěřitelnou nadvládu nad naším Vědomím, tedy všemi našimi vědomými snahami a usilováním (předsevzetí, pevná vůle, pozitivní myšlení...). Takže pokud si naše Podvědomí myslí o našich snahách něco jiného, prostě když naše snahy nejsou v souladu s našimi podvědomými programy, tak se můžeme snažit sebevíc, ale naše usilování nikam nevede a je prostě nanic.

To však ale VŮBEC neznamená, že jsme jen otroci našeho PODVĚDOMÍ.

Nezapomeňme na oněch 5% našeho VĚDOMÍ!

Právě díky nim a díky a metodě práce s podvědomými programy my MŮŽEME naše podvědomé programy měnit tak, aby nás nelimitovaly a neblokovaly, ale naopak nás podporovaly v tom, co od života chceme.

Chápete?

Toto není jediné TAJEMSTVÍ našeho mozku, ale je naprosto zásadní.

Umění má léčivý potenciál. Vyvolá ve Vás spiritualitu, pochopení smyslu života, důstojnosti, naděje, harmonie, ozdravení své bytosti a vztahů s lidmi. Poznáte keramickou hlínu jako terapeutický materiál. Objevíte své skryté tvořivé síly, při jejichž uvolnění dochází k pozitivním změnám v lidské psychice.

Staňte se tím, kým můžete a chcete být. 

Dokážete víc, než si nyní umíte představit. 

Pokud přemýšlíte o problému, o tom, co Vám vadí nebo o tom, co je špatně, většinou dostáváte stále stejný výsledekzvyšujeme svůj stres. Posilujeme bloudění v bludném kruhu. A zhoršujeme své nepříjemné pocity.

V čem to vězí?! Vše je v hlavě! 

Získejte praktický návod, jak z bludného kruhu ven. 

Pusťte se do práce se svým mozkem a pomocí arteterapeutického sebekoučinku začněte měnit své podvědomé programy. Začne se Vám velmi rychle proměňovat svět kolem Vás a Vaše pocity z něj. Ukážeme Vám nevyhovující vzorce, dle kterých nevědomky jednáte zas a znova a brání vám posunout se dál.

Vytáhneme na světlo, co doopravdy chcete, a proč to nemáte.

 

 

 

Časový harmonogram

I. den - 27.7.2024

Dopolední blok

  • 09.00-09.30 Prezence účastníků.
  • 09.30-12.00 Koučink.
  • 12.00-13.00 Obědová přestávka

(možnost rezervace oběda ve vyhlášené restauraci Vinohradského pivovaru https://www.vinohradskypivovar.cz/cs/korunni/)

Odpolední blok

  • 13.00-16.00 Keramická tvorba.


II. den - 10.8.2024

Dopolední blok

  • 09.00-09.30 Prezence účastníků.
  • 09.30-12.00 Koučink.
  • 12.00-13.00 Obědová přestávka.

(možnost rezervace oběda ve vyhlášené restauraci Vinohradského pivovaru https://www.vinohradskypivovar.cz/cs/korunni/)

Odpolední blok

  • 13.00-16.00 Glazování keramické tvorby a koučink.


III. den - 15.8.2024

Odpolední blok

  • 16.00-16.30 Prezence účastníků.
  • 16.30-17.00 Závěrečný koučink a příprava prezentace keramické tvorby.
  • 18.00 Výstava a prezentace keramické tvorby pro veřejnost.

 

 

 

Osnova

Budeme se Vám intenzivně věnovat v uměleckém prostředí Art centra nad Vinohradským pivovarem.
 

I. den - 27.7.2024

  • Dopolední koučink:

Budete se zabývat svojí duševní stránkou. Pomocí koučinku se podíváte na své vnitřní já a najdete nástroje, jak zvládat stres a tlak okolí. Přijdete na to, jaké vlastnosti a dovednosti Vám pomáhají překonávat životní překážky. Odpovíte si na otázky, které jsou pro Vás důležité. Otevřete se novým věcem a možnostem. Zbavíte se starých vzorců, které Vám neslouží.

Cvičení:

Naše vizitka.

Naše jméno. Nakreslíte na A4 svou vlastní vizitku. Zamyslíte se nad svým jménem. Co chcete ve své vizitce zobrazit, jak se chcete ostatním představit. Na zadní stranu napíšete vlastnosti, které Vás vystihují, doplníte písmem Vašeho jména.

  • Délka cvičení: 15 min
  • Pomůcky: papír A4, pastelky, voskovky, křídy.

Rozbor před skupinou, vzájemné představení se. Jak chceme, aby nás ostatní oslovovali.

  • Délka cvičení: 45 min

Hora života.

Imaginace Hora života a rozbor imaginace. Napíšete odpovědi na koučovací otázky.

Setkání se zvířetem.

Z karet Poselství zvířat vyberete kartu zvířete, s kterým jste se setkali v imaginaci.

Nakreslíte svůj dar.

  • Pomůcky: papír A4, pastelky, voskovky, křídy
  • Délka cvičení: 120 min

     
  • Odpolední keramická tvorba:

Vytvoříte si z plátů hlíny svého avatara (své vnitřní já, vlastnost, přání, anděl, zvíře ...).

Vytvoříte si z plátů hlíny svoji vlastní vizitku - osobní hrnek, misku, aj.

  • Pomůcky: keramická hlína SL
  • Délka cvičení: 240 min



II. den - 10.8.2024

  • Dopolední koučink:

Pomocí koučovacích otázek dospějete ke svému cíli, kterého chcete dosáhnout a projdete jednotlivé kroky k jeho dosažení.

  • Pomůcky: koučovací karty, papír A4, pastelky.
  • Délka cvičení: 180 min
     
  • Odpolední glazování a koučink:

Glazování keramických děl z tvorby v prvním dnu worskshopu.

  • Pomůcky: glazury, burel, engoby
  • Délka cvičení: 120 min

Sochy v prostoru

Pokračování práce s Vaším cílem z dopoledního bloku.

Ztuhnete v prostoru v libovolné póze jako socha, která vyjadřuje Váš cíl a pojmenujete si ji.

Ztuhnete v prostoru v libovolné póze jako socha, která vyjadřuje přítomnost a také si ji pojmenujete.

Jaké pohyby jsou potřeba udělat ke změně ze sochy přítomnosti do sochy cíle? Pojmenujete je a zamyslíte se nad tím, co tyto pohyby znamenají v reálném životě.

 

III. den - 15.8.2024

  • Odpolední závěrečný koučink a prezentace keramické tvorby.

Jak mě vidí ostatní.

Na papírek napíšete, jak vidíte své kolegy, účastníky workshopu. Nahlas jim to pak přečtete.

Rekapitulace workshopu.

Napíšete si na papírek, co Vám workshop přinesl a co si z něho odnášíte a co tu necháváte. To, co tu necháváte zmuchláte a vyhodíte, spálíte.

Prezentace keramické tvorby (co jste vytvořili).

  • Pomůcky: papírky, propisky 
  • Délka cvičení: 60 min 

Po ukončení workshopu připravíme výstavu pro veřejnost.

Výstava a prezentace keramické tvorby pro veřejnost.

 

 

 

Pro koho je kurz vhodný

Unikátní příležitost pro všechny, kteří mají OPRAVDU zájem zapracovat na svém osobním rozvoji (mentálním růstu, životní změně).  Pro všechny, kteří dosud stále "chodili kolem horké kaše" a nevěděli kde a jak začít. Pro všechny, kteří aktuálně řeší nějaký problém a hledají návod jak se zorientovat, najít východ z bludiště. 

  • Workshop je prevencí syndromu vyhoření a podpůrnou terapií pro všechny, kteří jsou přetížení a potřebují změnu.
  • Zejména pro: pracovníky ve školství, kultuře, sociální práci, úředníky ve veřejné správě, manažery, vedoucí pracovníky, osoby v pomáhajících profesích (speciální pedagogy, lékaře, psychoterapeuty…).
  • Pomáhá ventilovat napětí, přepětí, tíživá témata profesní i osobní. Arteterapie má formu relaxace, uvolnění, katarze, pomáhá udržovat v profesi hranice.

 

 

Přihlásit se

PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘ

Informace k přihlašování na semináře:

  • Přihlášky jsou přijímány pouze elektronicky.
  • Po vyplnění a odeslání elektronického přihlašovacího formuláře obdrží účastník e-mailem potvrzující automatickou odpověď o registraci.
  • V případě volby platby převodem, slouží tato automatická odpověď jako podklad pro realizaci úhrady účastnického poplatku. Zálohovou fakturu zasíláme pouze na vyžádání!
  • V případě, že Vám nebyl potvrzující e-mail doručen, prosím kontaktujte nás na tel.č. 725 993 812 nebo e-mailem na [email protected] a my úspěšné přijetí vaši přihlášky ověříme.
Informace k platbě:
  • Platbu prosím poukazujte na účet č. 2701704253/2010 vedený u Fio Banky, pod variabilním symbolem objednaného vzdělávacího semináře.
  • Vyúčtovací daňový doklad obdrží účastník v den konání semináře.


Fakturační údaje

Organizace:

Ulice:

Město:

PSČ:

IČO:

DIČ:

Číslo účtu:

Veřejná správa/NGO:
Dotovanou cenu uplatníte kliknutím do tohoto pole:

Kontaktní osoba

Jméno:

Příjmení:

Telefon:

E-mail:

Slevový kód:

Způsob platby:
PřevodemHotově

Poznámka:

Smluvní podmínky:
Souhlasím se smluvními podmínkami

Seznam účastníků

TitulJménoPříjmeníDatum narozeníMísto narozeníFunkceMobil